ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σ.Ε.Φ.ΚΑ.) - www.sefka.gr

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕ ΚΑΡΤΑ

Τροποποίηση της απόφασης για την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με κάρτα

aade 0Με απόφαση της ΑΑΔΕ, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, καθορίζεται η διαδικασία δήλωσης και τροποποίησης των επαγγελματικών λογαριασμών που τηρούνται στους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010.

Τροποποιήθηκε η προηγούμενη απόφαση, που καθόριζε ποιοι είναι οι υπόχρεοι εγκατάστασης POS, ανάλογα με τον ΚΑΔ δραστηριότητας.

Στην ίδια απόφαση προβλεπόταν το πρόστιμο σε περίπτωση που κάποιος από τους υπόχρεους δεν αποδεχόταν την πληρωμή με κάρτα.

Σήμερα στην απόφαση αυτή προστίθεται νέα παράγραφος, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να δηλωθεί ηλεκτρονικά ο -ενδεχομένως οι- Επαγγελματικός/οί Λογαριασμός/οί στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ  με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Στον Επαγγελματικό Λογαριασμό οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, πάγιες εντολές, συναλλαγές με μετρητά κ.λπ.

.Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου, ενώ δεν επιτρέπεται η δήλωση ίδιου Επαγγελματικού Λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των Λογαριασμών.

Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των Επαγγελματικών Λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές (όπως ορίζονται από παλαιότερη Εγκύκλιο) διενεργούνται σε πλέον του ενός Επαγγελματικούς Λογαριασμούς, ενώ θα πρέπει να ενημερώνουν σε περίπτωση οποιασδήποτε τροποποίησης ή προσθήκης νέου.

Η ΑΑΔΕ δύναται να αξιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς για την υλοποίηση του άρθρου 16 του ν. 4172/2013 (Φορολογία εισοδήματος), όπως ισχύει.

Η απόφαση έχει ήδη αρχίσει να ισχύει από τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ (9/11/2017)

Σημείωση: Με την συγκεκριμένη απόφαση ορίζεται η διαδικασία δήλωσης στην ΑΑΔΕ των επαγγελματικών λογαριασμών, χωρίς όμως να προβλέπεται κάποια συγκεκριμένη προθεσμία.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή είναι διαθέσιμη από την ΑΑΔΕ. (Πατήστε ΕΔΩ)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΣΧΟΛ. ΠΕΡ. 2017-18)

 Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τις οδηγίες  διδασκαλίας των Μαθηματικών Γυμνασίου για τη σχολική Περίοδο 2017-18. Μπορείτε να κατεβάσετε το έγγραφο πατώντας ΕΔΩ. Επίσης οδηγίες για άλλα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου θα βρείτε  ΕΔΩ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΦΕ ΜΕ ΟΟΣΑ

logo oefeΜια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Ο.Ε.Φ.Ε ανάμεσα σε Αντιπροσωπεία του Ο.Ο.Σ.Α και Αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ο.Ε.Φ.Ε μετά από αίτημα του Ο.Ο.Σ.Α. Στην Αντιπροσωπεία του Ο. Ο. Σ.Α συμμετείχαν οι Andrew Macintyre, υπεύθυνος για την σύνταξη των Εκθέσεων και Φάνη Στυλιανίδου και της Ο.Ε.Φ.Ε ο Πρόεδρός της Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Α΄Αντιπρόεδρός Σπύρος Κετζετζής και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης Μπάμπης Νικολάου και Κώστας Αμπατζίδης αντίστοιχα. Την συνάντηση παρακολούθησαν και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου της Αθήνας.

Στην συνάντηση κατατέθηκαν αναλυτικά οι απόψεις και προτάσεις της Ο.Ε.Φ.Ε που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Ο.Ο.Σ.Α.

Βασικοί άξονες των τοποθετήσεων του Προέδρου και των άλλων μελών του Δ.Σ της Ο.Ε.Φ.Ε ήταν :

Περισσότερα...